Χαμηλή Πίεση Νερού; 6+1 Πιθανές Αιτίες

Χαμηλή Πίεση Νερού; 6+1 Πιθανές Αιτίες
Τι είναι η χαμηλή πίεση νερού;
 
Σας συμβαίνει συχνά το να προσπαθείτε να ξεπλύνετε επαρκώς τα λερωμένα σκεύη στο νεροχύτη αλλά μάταια; Νιώθετε έντονο εκνευρισμό όταν ανοίγετε τη βρύση και το νερό δεν βγαίνει με πολύ δύναμη; Το ίδιο αντιμετωπίζετε και στο ντους; Όταν προσπαθείτε να ξεπλυθείτε καλά από τα κατάλοιπα σαπουνιού; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ονομάζεται χαμηλή πίεση νερού.
 
Η χαμηλή πίεση νερού είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Παρακάτω αναφέρονται 6+1 πιθανές αιτίες χαμηλής πίεσης νερού, αλλά και τρόποι να διαχειριστείτε τη χαμηλή πίεση νερού στο σπίτι σας.

 

1. Χαμηλή πίεση νερού λόγω διάβρωσης στους σωλήνες σας

 

Οι περισσότεροι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από παραδοσιακό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Μερικοί σωλήνες κατασκευάζονται και από άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός. Αυτοί οι μεταλλικοί σωλήνες υποτίθεται ότι διαρκούν 20 χρόνια περίπου, αλλά φυσικά παρουσιάζουν διάβρωση με την πάροδο του χρόνου. Καθώς οι σωλήνες σκουριάζουν και η διάβρωση συγκεντρώνεται μέσα στους σωλήνες σας, η συσσώρευση μπορεί να σταματήσει τη ροή του νερού σας.

 

Κατά κύριο λόγο, η διάβρωση στους σωλήνες, μπορεί να διαγνωσθεί μόνο από επαγγελματίες υδραυλικούς, που διαθέτουν τις γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ωστόσο, μπορείτε και μόνοι σας να εντοπίσετε μερικά σημάδια ορατής διάβρωσης όπως: συσσώρευση σκουριάς ή μπλε και λευκού χρώματος στο εξωτερικό των ορατών μεταλλικών σωλήνων.

Τέτοια σημάδια μαρτυρούν ότι οι σωλήνες σας είναι διαβρωμένοι και εμποδίζουν τη ροή του νερού.

2. Χαμηλή πίεση νερού λόγω διαρροών στα υδραυλικά σας

Οι σωλήνες σας μεταφέρουν νερό σε όλο το σπίτι σας. Έτσι, όταν ένας από τους σωλήνες έχει μια μικρή ρωγμή και το νερό διαρρέει, ένα μέρος του νερού εκτρέπεται από τον τελικό προορισμό του. Τις περισσότερες φορές, μικρές διαρροές δεν θα επηρεάσουν πολύ την πίεση του νερού σας.
 
Ωστόσο, εάν ο σωλήνας έχει μια μεγάλη ρωγμή ή τρύπα ή αρκετοί από τους σωλήνες σας είναι κατεστραμμένοι και έχουν διαρροή, η πίεση του νερού σας θα μειωθεί σημαντικά.

Επιθεωρήστε όλους τους ορατούς σωλήνες στο σπίτι σας και αναζητήστε σημάδια διαρροής όπως νερό που στάζει, λεκέδες νερού ή ανάπτυξη μούχλας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά και στους τοίχους σας για να εντοπίσετε σημάδια που σχετίζονται με πιθανή διαρροή νερού από τους σωλήνες. πχ. (ξεφλούδισμα μπογιάς ή λεκέδες νερού στους τοίχους, φούσκωμα ταπετσαρίας κλπ.)

Ορισμένες διαρροές δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες, όπως για παράδειγμα οι διαρροές στους σωλήνες που είναι θαμμένοι κάτω από το επίπεδο του εδάφους, στο σπίτι σας. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις γνώσεις για να εντοπίσει σωστά μια διαρροή και είναι ο πλέον κατάλληλος για να επιθεωρήσει διεξοδικά τις σωληνώσεις του σπιτιού σας.
 
3. Χαμηλή πίεση νερού λόγω δυσλειτουργιών στο δημόσιο ή δημοτικό δίκτυο ύδρευσης

Η χαμηλή πίεση νερού δεν είναι πάντα αποτέλεσμα προβλημάτων του υδραυλικού συστήματος του σπιτιού σας. Αντίθετα, θα μπορούσε να προκληθεί από δυσλειτουργίες του δημοσίου ή δημοτικού δικτύου ύδρευσης. Για παράδειγμα, εάν σπάσει ένας κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού, όλοι στις γύρω περιοχές θα έχουν χαμηλή πίεση νερού.

Εάν έχετε χαμηλή πίεση νερού, τηλεφωνήστε σε έναν γείτονα και δείτε αν έχει και αυτός το ίδιο πρόβλημα. Αν ναι, τότε καλέστε τον δήμο της περιοχής σας και ρωτήστε τους εάν γνωρίζουν κάτι σχετικά με πιθανά προβλήματα του δικτύου ύδρευσης.

4. Χαμηλή πίεση νερού λόγω συσσώρευσης ορυκτών και ιζημάτων στις σωληνώσεις

Όπως συμβαίνει και με τη διάβρωση, τα ορυκτά ιζήματα και τα άλατα μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στους σωλήνες και τις βρύσες σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της συσσώρευσης, μπορεί να δείτε ακόμη και εναποθέσεις στο εξωτερικό των βρυσών και των κεφαλών του ντους σας.
 
Εάν έχετε χαμηλή πίεση νερού και έχετε δει εναποθέσεις αλάτων στις βρύσες ή στις μπαταρίες νερού, δοκιμάστε να τις καθαρίσετε, χρησιμοποιώντας λίγη μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Προσπαθήστε να καλύψετε την επιφάνεια όσο το δυνατόν καλύτερα με τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια, ρίξτε λίγο λευκό ξύδι σε μια διάφανη σακούλα τροφίμων και δέστε τη γύρω από την κεφαλή της βρύσης ή της μπαταρίας.

Αφήστε τη σακούλα δεμένη πάνω στο εξάρτημα για μερικές ώρες, ώστε η μαγειρική σόδα και το ξύδι να διαλύσουν τη συσσώρευση. Αφαιρέστε τη σακούλα και ξεπλύνετε καλά. Εάν αυτό το βήμα δεν βελτιώσει την πίεση του νερού σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό ώστε να σας αλλάξει το φίλτρο στα υδραυλικά σας αξεσουάρ.

Αν και αυτό δεν δουλέψει, πιθανότατα έχετε ένα φράξιμο κάπου πιο βαθιά στο υδραυλικό σας σύστημα που πρέπει να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί άμεσα.

5. Χαμηλή πίεση νερού λόγω εκτεταμένης χρήσης νερού στη γειτονιά

Εάν πολλά άτομα στη γειτονιά σας χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το νερό, αυτή η εκτεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει χαμηλή πίεση νερού.

Μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καλέσετε το Δήμο σας και να ενημερωθείτε σχετικά με τις ώρες αιχμής χρήσης νερού στη γειτονιά σας. Θα πρέπει επίσης να τους ρωτήσετε ποιες ώρες της ημέρας γίνεται η λιγότερη χρήση νερού. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το νερό σε ώρες μη αιχμής για να δείτε εάν η πίεση του νερού σας έχει αυξηθεί.

6. Χαμηλή πίεση νερού λόγω κλειστής κύριας βαλβίδας διακοπής

Μερικές φορές, κατά λάθος, η κύρια βαλβίδα διακοπής του σπιτιού σας θα μπορούσε να στραφεί προς τη θέση "off". Όσο πιο κοντά βρίσκεται σε αυτή τη θέση, τόσο χαμηλότερη είναι η πίεση νερού του σπιτιού σας. Μεταβείτε στην κύρια βαλβίδα διακοπής και βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα είναι εντελώς ανοιχτή.

Εάν η κύρια βαλβίδα διακοπής είναι ανοιχτή και εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα με την πίεση του νερού σας, πιθανότατα η χαμηλή πίεση οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία.

7. Χαμηλή πίεση νερού λόγω σφάλματος του ρυθμιστή πίεσης

Σε περίπτωση που το σπίτι σας διαθέτει ρυθμιστή πίεσης, θα ήταν σκόπιμο να κάνετε έλεγχο ως προς τη σωστή λειτουργία του. Μια βλάβη στο ρυθμιστή πίεσης μπορεί να προκαλέσει είτε χαμηλή είτε υπερβολική πίεση νερού.

Σε περίπτωση χαλασμένου ρυθμιστή πίεσης, μπορείτε να προβείτε στην αντικατάσταση του με ρυθμιστή πίεσης του ιδίου μοντέλου και μάρκας.

Εάν παρατηρήσετε χαμηλή πίεση νερού στο σπίτι σας, χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Όταν ανακαλύψετε την αιτία ή ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η αιτία της χαμηλής πίεσης νερού, επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες υδραυλικούς της Homefixers το συντομότερο δυνατό.

Ένας έμπειρος υδραυλικός θα επιθεωρήσει το σπίτι σας και θα καθορίσει ποια είναι η πραγματική πηγή της χαμηλής πίεσης νερού του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, θα κάνει επισκευές ή θα αντικαταστήσει τυχόν εξαρτήματα υδραυλικών για να διασφαλίσει ότι έχετε ξανά κανονική πίεση νερού.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και απολαύστε ξανά την κανονική σας πίεση νερού!

✓ Τηλ: 210 80 00 979 – 690 61 33 641