Μετατροπή Μπανιέρας σε Ντουζιέρα: Αξίζει τον Κόπο;

Ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα

Όλοι χρειαζόμαστε μια νότα ανανέωσης στο μπάνιο μας, που ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην εξοικονόμηση χώρου. Η μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα είναι μεγάλη τάση στην ανακαίνιση μπάνιου τα τελευταία χρόνια, κυρίως για πρακτικούς λόγους. Η σκέψη της αναβάθμισης της ξεπερασμένης σας μπανιέρας σε μια πολυτελή καμπίνα ντους, όπως και να έχει, είναι άκρως δελεαστική. Άλλωστε γιατί να κρατήσετε την παλιά σας μπανιέρα αν δεν τη χρησιμοποιήτε ποτέ; Η απόφαση είναι στο χέρι σας.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι σε περίπτωση που η μπανιέρα σας συνεχίζει να σας εξυπηρετεί και διαθέτετε μεγάλο μπάνιο, υπάρχει και η επιλογή μπανιερα ντουζιερα μαζι στον ίδιο χώρο. Ή ακόμα και αν το μπάνιο σας δεν είναι τόσο ευρύχωρο, ή έχετε ανάγκες εύκολης πρόσβασης, η ντουζιερα χτιστη με καθισμα,σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο καθισμένοι, με άνεση, για πολλές ώρες.

Εάν είστε στη φάση που βάζετε τις τελικές πινελιές στο νέο σας σπίτι ή εάν πραγματοποιείτε μερική ή ολική ανακαίνιση, αναπόφευκτα θα διερωτάστε Τελικά αξίζει τον κόπο η ανακαινιση μπανιου με ντουζιερα;Ενώ, είναι φυσικό να έχετε ερωτήματα που αφορούν την αλλαγη μπανιερας σε ντουζιερα κοστος.

Η έμπειρη ομάδα τεχνικών της Homefixers, είναι εδώ για να σας βοηθήσει, εξετάζοντας τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με την μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση που αφορά το δίλημμα μπανιέρα ή ντουζιέρα.

Μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα. Είναι η σωστή επιλογή;

Για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών/ενοικιαστών σπιτιών, η μπανιέρα δεν είναι απαραίτητη, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που η χρήση της μπανιέρας θεωρείται αναγκαία ως προς τις “απαιτήσεις” των ατόμων που ζουν στο σπίτι. (πχ. παιδιά, άτομα με παθήσεις κλπ.)

Εάν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να κάνετε μετατροπή μπανιέρας σε ένα ολοκαίνουριο λαμπερό ντους, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για αρχή, σκεφτείτε τι πλεονεκτήματα θα είχε για εσάς η αλλαγή μπανιέρας σε ντουζιέρα. Έχετε ένα μικρό μπάνιο με περιορισμένο χώρο; Θέλετε να αλλάξετε την παλιά σας μπανιέρα σε κάτι πιο μοντέρνο και αισθητικά ευχάριστο; Έχετε ανάγκες ευκολότερης πρόσβασης που δεν μπορεί να καλύψει η μπανιέρα σας; Εάν η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, μια μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα θα μπορούσε να είναι η πιο σωστή επιλογή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ντουζιέρας έναντι της μπανιέρας;pexels max vakhtbovych 6032425 2

Σε σύγκριση με τις μπανιέρες, οι καμπίνες ντους έχουν μερικά κύρια πλεονεκτήματα:

  • Οι καμπίνες ντους είναι οικονομικά πιο προσιτές ως προς την εγκατάσταση, ενώ παρέχουν πολλές επιλογές για εύκολη πρόσβαση (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι κλπ) με χαμηλότερο κόστος 

  • Οι καμπίνες ντους έχουν μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό

  • Οι καμπίνες ντους καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τις μπανιέρες (ιδανική λύση για μικρά μπάνια)

Καταρχάς, αν σας απασχολεί η αλλαγη μπανιερας σε ντουζιερα κοστος, μάθετε ότι κατά γενική ομολογία, η εγκατάσταση μιας ντουζιέρας είναι φθηνότερη από την εγκατάσταση μιας μπανιέρας. Αυτό γιατί, η μπανιέρα απαιτεί πιο πολλές και πιο πολύπλοκες υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς και μεγαλύτερο χώρο. Το επιπλέον κόστος που σχετίζεται με την καμπίνα ντους, οφείλεται στην εγκατάσταση τζαμιών. Σε τελική ανάλυση, αν αναλογιστούμε όμως ότι με τη ντουζιέρα καταναλώνετε πιο λίγο νερό και αν υπολογίσουμε και το επιπλέον κόστος για την μπανιέρα καθ’ αυτή, γίνεται προφανές ότι η εγκατάσταση ντουζιέρας έναντι μπανιέρας είναι πιο οικονομική.

Όσον αφορά την προσβασιμότητα που παρέχουν οι καμπίνες ντους, είναι ασύγκριτη με την προσβασιμότητα που παρέχουν οι μπανιέρες, στην ίδια τιμή. Οι καμπίνες ντους εγκαθιστώνται εύκολα και έχουν πολλές επιλογές ευκολότερης πρόσβασης, όπως πάγκους και μπάρες, που μπορούν να προστεθούν κατά την εγκατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι μπανιέρες με παρόμοιες επιλογές εύκολης πρόσβασης, τείνουν να κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Σχετικά με το design,οι χτιστές ντουζιέρες, συμβάλλουν στη συνολική μοντέρνα αισθητική και αναβάθμιση- ανανέωση ενός μπάνιου. Γιαυτό και ο λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες/ενοικιαστές σπιτιών αποφασίζουν να προβούν σε μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα, είναι για να κάνουν το μπάνιο τους να φαίνεται πιο σύγχρονο. Υπάρχουν επίσης περισσότερες επιλογές για να διαλέξετε, όσον αφορά τα σχεδιαστικά στοιχεία και το φωτισμό, σε σχέση με τις μπανιέρες.

Έτσι η απόφαση του να προβείτε σε ανακαινιση μπανιου με ντουζιερασας δίνει περισσότερες αναρίθμητες ως προς το design του μπάνιου των ονείρων σας.

Σχετικά με την εξοικονόμηση χώρου στα μεσαία-μικρά μπάνια, το πλεονέκτημα που παρέχει η μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα, είναι ότι ανοίγει χώρο στο μπάνιο και για άλλες χρήσεις, όπως αποθήκευση, ή ότι απλώς συμβάλλει στο να φαίνεται το μπάνιο μεγαλύτερο. Οι μπανιέρες καταλαμβάνουν συνήθως περισσότερο χώρο από τις ντουζιέρες, επομένως η αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα, σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε μια μεγάλη, άνετη ντουζιέρα για να καλύψετε τον χώρο που καταλάμβανε η παλιά σας μπανιέρα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της ντουζιέρας έναντι της μπανιέρας;pexels taryn elliott 4426560

Συμβιβασμός στην άνεση

Παρά την εύκολη πρόσβαση που μπορούν να προσφέρουν οι καμπίνες ντους, τείνουν να παρέχουν λιγότερη άνεση. Χωρίς την δυνατότητα να ξαπλώνουν και να μουλιάζουν μέσα στο νερό, ορισμένα άτομα μπορεί να χάσουν τα επιθυμητά οφέλη του λουτρού στην υγεία τους. (άτομα με παθήσεις κλπ)

Παιδική ασφάλεια

Δυστυχώς, η ευκολότερη πρόσβαση και η ελευθερία κινήσεων που παρέχουν τα ντους, τα καθιστούν λιγότερο ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται για το μπάνιο των παιδιών.

Τελικά αξίζει τον κόπο η ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα;

Δεν υπάρχει συγκριμένη απάντηση. Η κάθε αλλαγή στο υπάρχων μπάνιο, είναι συνυφασμένη με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ατόμων που ζουν σε ένα σπίτι. Για να αποφασίσετε εάν η ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα είναι κατάλληλη για εσάς, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τα πλεονεκτήματα vs μειονεκτήματα μια τέτοιας αλλαγής, το απαιτούμενο κόστος, καθώς και τις ανάγκες του χώρου σας.

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα και να προβείτε σε ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα, μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις, τις επιθυμίες καθώς και τις ανάγκες που σχετίζονται με το χώρο του μπάνιου σας. Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε και ένας εξειδικευμένος τεχνικός σύμβουλος της Homefixers θα σας παρέχει συμβουλές σχετικά με τη μετατροπή μπανιέρας σε ντουζιέρα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την αλλαγη μπανιερας σε ντουζιερα κοστος.

Τηλ: 210 80 00 979 – 690 61 33 641