Μάθε Πότε Πρέπει να Αντικαταστήσεις τον Παλιό σου Θερμοσίφωνα Επειγόντως!

Μάθε Πότε Πρέπει να Αντικαταστήσεις τον Παλιό σου Θερμοσίφωνα Επειγόντως!

Μάθε πότε πρέπει να αντικαταστήσεις τον παλιό σου θερμοσίφωνα επειγόντως!

Σχεδόν όλοι μας κάνουμε αρκετή χρήση του ηλεκτρικού ή του ηλιακού μας θερμοσίφωνα σε καθημερινή βάση, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, χωρίς να το σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Ωστόσο, αν ο θερμοσίφωνας μας σταματήσει να λειτουργεί, το παρατηρούμε αμέσως γιατί η έλλειψη ζεστού νερού έχει σοβαρές επιπτώσεις στις καθημερινές μας οικιακές δραστηριότητες και στην προσωπική μας φροντίδα, ιδίως τον χειμώνα. Ο θερμοσίφωνας μας είναι απαραίτητος στην καθημερινότητα μας, είτε για ένα χλιαρό ντους στις 7 π.μ., που είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας, είτε για ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο μετά τη δουλειά, είτε για να αφήσουμε τα πιάτα- ώστε να μουλιάσουν τα υπολείμματα τροφών- πριν τα πλύνουμε.

Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι: "Μήπως ήρθε η στιγμή να αντικαταστήσω τον θερμοσίφωνα μου;"

Μπορεί να γνωρίζεις εξ’ αρχής ότι είναι αδύνατο ένας θερμοσίφωνας να διαρκέσει για πάντα, αλλά δεν έχεις ιδέα πόσο καιρό υποτίθεται ότι θα παραμείνει λειτουργικός.

Γενικότερα, ο κανόνας λέει ότι ένας θερμοσίφωνας πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 8-12 χρόνια. Η μέση διάρκεια ζωής ενός θερμοσίφωνα είναι μεταξύ 8-12 ετών εάν βέβαια ο θερμοσίφωνας είναι υψηλής ποιότητας, έχει εγκατασταθεί σωστά και έχει συντηρηθεί σωστά (1 φορά το χρόνο) από τον εξειδικευμένο υδραυλικό που έχει κάνει την εγκατάσταση.

Οι κύριοι λόγοι αντικατάστασης του θερμοσίφωνα είναι είτε η παλαιότητα του, είτε ότι μπορεί να είναι τρύπιος ή σκουριασμένος λόγω της διάβρωσης.

Ωστόσο, δεν κρίνεται πάντα απαραίτητο το να αντικατασταθεί ολόκληρος ο θερμοσίφωνας! Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό που κρίνεται αναγκαίο είναι να επισκευαστεί μόνο η τρέχουσα βλάβη, ώστε ο θερμοσίφωνας να συνεχίσει να είναι λειτουργικός. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, που έχουν παρατηρηθεί διαρροές ή επαναλαμβανόμενα προβλήματα σε έναν παλιό θερμοσίφωνα, που ήδη έχει επισκευαστεί κάμποσες φορές, η αντικατάσταση είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Το να αλλάξετε τον παλιό και χαλασμένο θερμοσίφωνα σας, το συντομότερο δυνατόν, θα γλυτώσει την τσέπη σας από μεγάλες δαπάνες, όπως δαπάνες για επιδιόρθωση σοβαρών ζημιών στο σπίτι (από πλυμμήρα στο πατάρι, στο μπάνιο κ.ο.κ.)

Εάν λοιπόν αναρωτιέστε «Πότε είναι πραγματικά απαραίτητο να αντικαταστήσω τον θερμοσίφωνα μου;», τώρα είναι η τέλεια στιγμή για έλεγχο!
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα του θερμοσίφωνα, όπως το να μην ζεσταίνει επαρκώς ή καθόλου το νερό, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6906133641- ώστε να έρθουμε να ελέγξουμε το θερμοσίφωνα σας - γιατί πιθανότατα χρειάζεται επισκευή (που σχετίζεται με το θερμοστάτη ή την αντίσταση) και όχι απαραίτητα αντικατάσταση.

Εάν πάλι αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως σκουριά στο ζεστό νερό ή αποχρωματισμένο νερό, ελέγξτε πρώτα από πού προέρχεται. Εάν ενεργοποιήσετε το κρύο νερό και είναι καθαρό, αλλά το ζεστό νερό έχει αποχρωματιστεί, αυτό είναι ένδειξη ότι ο θερμοσίφωνας σας χρειάζεται καθαρισμό.
Εάν μετά από ενδελεχή καθαρισμό από έμπειρο υδραυλικό, το νερό εξακολουθεί να αποχρωματίζεται, αυτό είναι σημάδι ότι ο θερμοσίφωνας σας χρειάζεται αντικατάσταση.

Σε περίπτωση που ο θερμοσίφωνας σας, δημιουργεί περίεργους θορύβους σαν ρυθμικά χτυπήματα ή αλλεπάλληλους κρότους, καλέστε μας ώστε να τον ελέγξουμε και να σας προτείνουμε κάποιες λύσεις που αφορούν την επισκευή η την αντικατάσταση του.

Τέλος αν έχετε παρατηρήσει διαρροές από το θερμοσίφωνα, είναι πολύ σημαντικό να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό που θα ελέγξει από που προέρχεται η διαρροή και θα κρίνει αν χρειάζεται επισκευή, συντήρηση ή εξολοκλήρου αντικατάσταση.

Μια διαρροή από το θερμοσίφωνα, θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά και σε άλλα μέρη του σπιτιού σας ή να αυξήσει τον λογαριασμό νερού, εάν δεν ελέγξετε την κατάσταση.

Σας συνιστούμε να κάνετε τακτικό έλεγχο του θερμοσίφωνα σας για τυχόν διαρροές. Εάν βρείτε κάποια διαρροή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο

6906133641 για να έρθουμε να σας βοηθήσουμε!

 

Πρέπει να αντικαταστήσω τον θερμοσίφωνα μου λόγω παλαιότητας, ακόμα και στην περίπτωση που δεν παρουσιάζει ένα από τα παραπάνω προβλήματα;

Πολλοί άνθρωποι δεν διορθώνουν κάτι μέχρι να χαλάσει. Αλλά όταν πρόκειται για τον θερμοσίφωνα σας, δεν θέλετε να ξυπνήσετε ένα πρωί και βρείτε το μπάνιο ή το πατάρι σας πλημμυρισμένο!

Ένας ετήσιος έλεγχος συντήρησης θα σας δώσει μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του θερμοσίφωνα σας.

Tip: Μια πολύ καλή χρονική περίοδος για να προγραμματίσετε τη συντήρηση του θερμοσίφωνα σας είναι η αρχή του φθινοπώρου, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε έναν άκρως λειτουργικό θερμοσίφωνα για ολόκληρο το χειμώνα.

H έμπειρη ομάδα των Homefixers διαθέτει εξειδικευμένο συνεργείο έμπειρων υδραυλικών, που είναι σε θέση να διαγνώσει άμεσα τη βλάβη που έχει παρουσιαστεί στο θερμοσίφωνά σας και να επιδιορθώσει το πρόβλημα γρήγορα, αξιόπιστα και ποιοτικά, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές!

Καλέστε μας τώρα! ✓ Τηλ:210 8000979 – 6906133641