Πώς να Αποφύγετε Προβλήματα στα Υδραυλικά σας Λόγω Βροχής

Πώς να Αποφύγετε Προβλήματα στα Υδραυλικά σας Λόγω Βροχής

Στην ηλιόλουστη Ελλάδα, τώρα τελευταία αντιμετωπίζουμε έντονα καιρικά φαινόμενα (όπως τα μπουρίνια), που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια καιρικά φαινόμενα, δεν είμαστε και τόσο προετοιμασμένοι για τα επακόλουθα υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην οικία μας λόγω της δυνατής βροχής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται κτηριακές υποδομές και περιουσιακά στοιχεία από πλημμύρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Προκειμένου να προστατέψετε το σπίτι σας από τη βροχή, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα.

Τα 3 πιο Κοινά υδραυλικά προβλήματα όταν βρέχει και πως να αποτρέψετε τη δημιουργία τους:

#1. Πλημμύρες λόγω έλλειψης υπαίθριας αποχέτευσης
Η έντονη βροχή συχνά προκαλεί τη συσσώρευση νερού σε χαμηλά σημεία του εδάφους.  Ωστόσο, εάν δεν υπάρχει πουθενά για να στραγγίσει αυτό το νερό, αυτές οι λίμνες νερού μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην αυλή μας. Οι υπαίθριες πλημμύρες θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πολλά διαφορετικά προβλήματα και η ανακάλυψη του πραγματικού ζητήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού βρίσκεται το νερό και εάν υπάρχουν οι κατάλληλες αποχετεύσεις. Για παράδειγμα, οι εξωτερικές πλημμύρες μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη σωστής αποστράγγισης του νερού στους υπαίθριους χώρους του σπιτιού σας. Εάν το σπίτι σας δεν διαθέτει υπαίθρια αποχέτευση ώστε να διοχετεύει σωστά το νερό της βροχής, ο δρόμος σας, τα σκαλιά του υπογείου ή ο διάδρομος ενδέχεται να πλημμυρίσουν. Αυτός ο τύπος πλημμύρας θα μπορούσε να  σας εμποδίσει από το να μπείτε μέσα στο σπίτι. 
Όσον αφορά την πρόληψη πλημμύρας στους υπαίθριους χώρους του σπιτιού, το πάν είναι η  σωστή αποστράγγιση του νερού στο δρόμο ,αν η κλίση της επιφάνειας της αυλής το επιτρέπει.
Σε περίπτωση που η αυλή βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου ή σε υπόγειους χώρους, καλό είναι να επιτυγχάνουμε την αποστράγγιση του βρόχινου νερού με τη δημιουργία φρεατίου και τη χρήση υποβρύχιας αντλίας που θα βγάζει τα νερά έξω.
Η κατασκευή φρεατίου με υποβρύχια αντλία στο χαμηλό σημείο του κήπου ή στο υπόγειο είναι μια λύση, η οποία δεν στοιχίζει πολλά χρήματα αλλά μπορεί να σας γλυτώσει από μεγάλες δαπάνες σε ζημιές που θα προκαλέσει μια πλημμύρα στις κτηριακές υποδομές αλλά και στο περιεχόμενο του σπιτιού σας.
#2. Πλημμύρες λόγω βουλωμένων υδρορροών από συσσώρευση φύλλων και σκουπιδιών
Απαραίτητη συντήρηση για ένα σπίτι αποτελεί ο τακτικός καθαρισμός των υδρορροών, πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, γιατί συνήθως το καλοκαίρι που δεν βρέχει γίνεται συσσώρευση φύλλων και σκουπιδιών στις ταράτσες και στις σκεπές και έτσι μπλοκάρεται η υδρορροή. Συνεπώς, η δυνατή βροχή παρασύρει αυτά τα κατάλοιπα μέσα στην υδρορροή, η οποία βουλώνει, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρα.
Η λύση εδώ είναι και πάλι η πρόληψη! Με άλλα λόγια είτε το σπίτι σας διαθέτει ταράτσα είτε διαθέτει σκεπή, πρέπει οι υδρορροές να καθαρίζονται τακτικά, δηλαδή 1 φορά το χρόνο. Επίσης μια άλλη συμπληρωματική λύση είναι να τοποθετείται σίτα για υδρορροές που προστατεύει από την είσοδο φύλλων, σκουπιδιών και άλλων καταλοίπων στις υδρορροές.
#3. Σωλήνες που ραγίζουν-σπάνε
Εάν παρατηρήσετε ότι το νερό του νεροχύτη σας έχει καφέ η κίτρινη χρώση-σαν σκουριά, ή ότι έχει χάλκινη γεύση ή ότι μια μυρωδιά μούχλας διαπερνά το σπίτι σας, ίσως έχετε ένα σπασμένο ή ραγισμένο σωλήνα. Όταν το νερό της βροχής συσσωρεύεται και δεν έχει πού να πάει, ασκεί πίεση στους σωλήνες σας και μπορεί να τους προκαλέσει θραύση, ειδικά αν οι σωλήνες είναι παλιοί ή έχουν υποστεί ζημιά. Ως αποτέλεσμα, το νερό που ρέει από τη βρύση σας μπορεί να είναι μολυσμένο από χώμα και άλλους ρύπους. Επίσης, οι ραγισμένοι/σπασμένοι σωλήνες μπορεί να αποτελέσουν μια εκτεταμένη και δαπανηρή ζημιά στο σπίτι σας.
Η λύση για να αποφύγετε το ράγισμα/σπάσιμο των σωλήνων σας, λόγω της πίεσης που ασκεί το  συσσωρευμένο βρόχινο νερό, είναι να ελέγχετε τακτικά τους σωλήνες σας για ευθραυστότητα και ρωγμές αλλά και να τους συντηρείτε προληπτικά ώστε να είστε σίγουροι ότι το νερό που πίνετε είναι καθαρό. Οι τακτικές επιθεωρήσεις των σωλήνων σας, εξασφαλίζει τη διατήρηση του υδραυλικού σας συστήματος σε καλή κατάσταση.
Τέλος, αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια ως προς την ποιότητα του νερού στο σπίτι σας, είναι η εγκατάσταση φίλτρου νερού ενεργού άνθρακα.

Εάν η ζημιά έχει ήδη συμβεί στο σπίτι σας, τι πρέπει να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε;

Παρόλο που στην Ελλάδα σπάνια βιώνουμε δυνατή βροχή, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα πιθανά υδραυλικά προβλήματα μιας χειμερινής ή ανοιξιάτικης καταιγίδας. Είτε αντιμετωπίζετε πλημμύρα στο σπίτι από σπάσιμο των σωλήνων, είτε απλά μια φραγμένη αποχέτευση, η ομάδα των εξειδικευμένων υδραυλικών μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα στο σπίτι ή την επιχείρηση σας. Προσφέρουμε υπηρεσίες που αφορούν κατασκευές φρεατίων με αντλίες στα υπόγεια, καθαρισμό υδρορροών, επισκευές και αντικαταστάσεις υδρορροών, και πολλά άλλα. Εάν ανησυχείτε για την ακεραιότητα των αποχετεύσεων ή του υδραυλικού σας συστήματος μετά από καταιγίδα, επικοινωνήστε άμεσα με το συνεργείο έμπειρων υδραυλικών Homefixers.

Καλέστε μας τώρα! ✓ Τηλ: 210 8000979 – 6906133641