3+1 Συνηθισμένα Προβλήματα στα Υδραυλικά του Νεροχύτη της Κουζίνας  

3+1 Συνηθισμένα Προβλήματα στα Υδραυλικά  του Νεροχύτη της Κουζίνας  

O νεροχύτης είναι ένα από τα πιο χρηστικά και λειτουργικά μέρη της κουζίνας σας και για να λειτουργεί αποτελεσματικά και ομαλά,πρέπει να διαθέτει ένα σωστό υδραυλικό σύστημα.
Ένας βουλωμένος νεροχύτης, εκτός από τον εκνευρισμό που προκαλεί λόγω της δυσοσμίας και της έλλειψης λειτουργικότητας της κουζίνας σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σπίτι σας!

Μπορώ να διορθώσω μόνος μου τα προβλήματα στο νεροχύτη ή να καλέσω υδραυλικό;

Είναι σημαντικό να μπορείτε να διακρίνετε τις βλάβες στον νεροχύτη που απαιτούν να αρπάξετε το τηλέφωνο και να καλέσετε άμεσα υδραυλικό, από τις βλάβες που θα μπορούσατε να επιδιορθώσετε και μόνοι σας.

Διαβάστε παρακάτω, ποια είναι τα 3+1 πιο συνηθισμένα προβλήματα στα υδραυλικά του νεροχύτη της κουζίνας και αν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας ή αν απαιτούν την άμεση επίσκεψη ενός πιστοποιημένου υδραυλικού.

Βουλωμένη αποχέτευση νεροχύτη κουζίνας
Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα υδραυλικά προβλήματα σε κάθε νεροχύτη κουζίνας. Υπολείμματα τροφίμων και λίπη συσσωρεύονται στην αποχέτευση του νεροχύτη, προκαλώντας δυσοσμία και συχνά προσελκύοντας έντομα όπως τις ενοχλητικές κατσαρίδες. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε, εύκολα , μόνοι σας, αυτό το πρόβλημα είναι να αποφράξετε την αποχέτευση του νεροχύτη, τραβώντας τα υπολείμματα αποβλήτων με την χρήση ενός αποφρακτικού εμβόλου (βεντούζα απόφραξης). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατάλληλα χημικά καθαριστικά για να διαλύσετε τα υπολείμματα και τα λίπη που έχουν κατακαθίσει στον σωλήνα αποχέτευσης του νεροχύτη της κουζίνας.
Εάν αυτές οι τακτικές δεν λειτουργήσουν, ή αν ο νεροχύτης της κουζίνας είναι γεμάτος με νερό που δεν φεύγει, πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό που θα αποφράξει και θα καθαρίσει επαγγελματικά τις σωληνώσεις της αποχέτευσης της κουζίνας σας.


Διαρροή στη Βρύση της κουζίνας
Πριν καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό, μπορείτε να επιχειρήσετε να επιδιορθώσετε τη βρύση που στάζει, μόνοι σας. Εάν η διαρροή προέρχεται από βάση της μπαταρίας, το λαστιχάκι της βρύσης μπορεί να έχει φθαρεί. Πριν αποσυναρμολογήσετε τη βρύση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήστε την παροχή νερού. Αφότου κλείσετε την παροχή νερού, ανοίξτε το διακόπτη της βρύσης, για να τρέξει το νερό που έχει απομείνει στους σωλήνες και τους έχει συμπιέσει. Όταν απομακρυνθεί το νερό, αφαιρέστε την κεφαλή της βρύσης για να εντοπίσετε το λαστιχάκι και σε περίπτωση που είναι φθαρμένο, αντικαταστήστε το με ένα καινούριο.

 

Διαρροή κάτω από το νεροχύτη

Μία από τις πιο συχνές και αξιοσημείωτες διαρροές στο σπίτι που ο καθένας μας έχει αντιμετωπίσει, είναι η διαρροή νερού των σωληνώσεων που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές αιτίες αυτού του τύπου διαρροής:

Σιφώνι με χαλαρούς συνδέσμους σωλήνων: Αυτός είναι συνήθως ο πιο συνηθισμένος λόγος για διαρροή νερού κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας, και είναι ο πιο απλός στη διόρθωση. Όσοι είναι δεξιοτέχνες στα μερεμέτια, μπορούν να σφίξουν τους συνδέσμους των σωλήνων και να σταματήσουν οι ίδιοι τη διαρροή.

Φθαρμένοι σύνδεσμοι σωλήνων: Εάν το σφίξιμο των συνδέσμων των σωλήνων δεν διορθώσει τη διαρροή, είναι πιθανό οι σύνδεσμοι να έχουν σπάσει ή να έχουν φθαρμένα σπειρώματα, τα οποία επιτρέπουν στο νερό να διαφεύγει εύκολα από το σημείο σύνδεσης.

Σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης: Το φράξιμο στον αγωγό αποχέτευσης μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητη πίεση, κάνοντας τελικά το σωλήνα να σπάσει και να δημιουργήσει διαρροή. Εάν ο νεροχύτης σας δεν στραγγίζει καλά και φαίνεται επίσης να έχει διαρροή, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα.

Λάθος μήκος σωλήνων: Ένα αυτοσχέδιο έργο υδραυλικών ενός προηγούμενου ιδιοκτήτη σπιτιού, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι σωλήνες αποχέτευσης του νεροχύτη της κουζίνας σας δεν είναι στο κατάλληλο μέγεθος για τον συγκεκριμένο νεροχύτη ή δεν ταιριάζουν σωστά. Εάν οι σωλήνες αποστράγγισης δεν έχουν το σωστό μέγεθος, ενδέχεται να υπάρχει υπερβολική πίεση στον σύνδεσμο της σύνδεσης, προκαλώντας διαρροή.

Εάν η διαρροή κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας σας, φαίνεται να προκαλείται από κάτι περισσότερο από ένα χαλαρό ή φθαρμένο σύνδεσμο σωλήνων ή από ένα απλό βούλωμα, είναι αναγκαίο να καλέσετε άμεσα υδραυλικό. Ένας εξειδικευμένος υδραυλικός μπορεί να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση και να ελέγξει εάν υπάρχει πιθανότητα μούχλας από το νερό που διαρρέει, έτσι ώστε ο νεροχύτης της κουζίνας σας να παραμείνει λειτουργικός.


Βουλωμένες βρύσες
Για να διαπιστώσετε εάν η βρύση σας είναι βουλωμένη, πρέπει να την ξεβιδώσετε εξολοκλήρου. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το φίλτρο και να ελέγξετε εάν υπάρχουν κατάλοιπα που προκαλούν το φράξιμο της βρύσης. Η βρύση συνήθως βουλώνει όταν συσσωρεύονται ιζήματα και άλατα στα εσωτερικά της μέρη.


Εμπιστευτείτε τους Ειδικούς για τα Υδραυλικά του Νεροχύτη της Κουζίνας σας
Εάν το ζήτημα είναι εκτός ελέγχου, αφήστε το σε εμάς. Το εξειδικευμένο συνεργείο πιστοποιημένων υδραυλικών της Homefixers, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, θα αναλάβει να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε υδραυλική εργασία του ανατεθεί, με πολύ μεράκι, ποιοτική εργασία και ανταγωνιστικές τιμές.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

✓ Τηλ: 210 8000979 – 6906133641