"Φουσκωμένος" Λογαριασμός Νερού; Ψυχραιμία! Ξέρουμε την Αιτία.

Σοκαρισμένη γυναίκα

Γιατί ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ ήρθε αυξημένος;

Μήπως όταν ανοίξατε τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, εκπλαγήκατε και δυσανασχετήσατε; Μπορεί να σας δημιούργησε ανησυχία το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό που αντικρίσατε αναγραμμένο πάνω στον λογαριασμό νερού, ήταν πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο καθιερωμένο ποσό! 

Μείνετε ψύχραιμοι. Θα σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε το τι μπορεί να συνέβη, και το τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς νερού από εδώ και στο εξής.

Λάβετε υπόψιν ότι είναι πιθανό και ο επόμενος λογαριασμός σας να είναι επίσης αυξημένος.

Παρακάτω επισημαίνεται η συχνότερη αιτία που ενδεχομένως επηρεάζει το λογαριασμό του νερού σας.

Αυξημένος λογαριασμός ΕΥΔΑΠ λόγω ορατών ή κρυφών διαρροώνΔιαρροή νερού στο ταβάνι


Μία από τις πιο κοινές αιτίες του “τσιμπημένου” λογαριασμού νερού είναι ότι υπάρχει κάποια διαρροή στο χώρο σας. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να εντοπίσετε όλες τις πιθανές διαρροές στο σπίτι σας, γιατί κάποιες είναι εσωτερικές και αφανείς. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστείτε την βοήθεια ενός επαγγελματία υδραυλικού, που θα ανιχνεύσει τις κρυφές διαρροές και υγρασίες, με ειδικές τεχνικές. Οι πιο συνήθεις φανερές αλλά και κρυφές διαρροές εντοπίζονται στα εξής υδραυλικά:

Διαρροή στη βρύση
Μια βρύση που στάζει μπορεί να διαρρέει περίπου 800 λίτρα νερού το μήνα, αν υπολογίσουμε ότι κάθε λεπτό ρέουν 60 σταγόνες, που μεταφράζεται σε περίπου 9.600 λίτρα το χρόνο. Αυτή η διαρροή, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον λογαριασμό του νερού σας, καθώς επιφέρει σημαντική επιπρόσθετη κατανάλωση κάθε μήνα. Επειδή λοιπόν η παραμικρή διαρροή μπορεί να αποβεί αρκετά δαπανηρή, μην αμελείτε την επισκευή ή την αντικατάσταση των βρυσών που παρουσιάζουν διαρροές.

Διαρροή στην Τουαλέτα
Η μη λειτουργική τουαλέτα είναι η πιο κοινή αιτία υψηλών λογαριασμών νερού. Μια διαρροή στην λεκάνη της τουαλέτας, που χρήζει επισκευής, μπορεί να διπλασιάσει περίπου τη χρήση του οικιακού σας νερού κάθε μήνα. Εάν ακούσετε το καζανάκι της τουαλέτας να τρέχει παρατεταμένα, είναι σημάδι ότι έχει προκύψει πιθανή διαρροή. Για να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει διαρροή, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες διαλυτού χρώματος στη δεξαμενή της τουαλέτας. Σε περίπου 20 λεπτά, ελέγξτε το μπολ. Αν δείτε χρωματιστό νερό στο μπολ, τότε η τουαλέτα σας έχει διαρροή και χρειάζεστε έναν επαγγελματία υδραυλικό που θα επιδιορθώσει τη βλάβη.

Διαρροή στους Σωλήνες

Η βρύση και η τουαλέτα σας δεν είναι τα μόνα μέρη που μπορεί να στάζει ή να διαρρέει νερό. Εάν ο λογαριασμός του νερού σας είναι πολύ υψηλός, μπορεί να έχετε διαρροή στους σωλήνες σας σε φανερά αλλά και σε δυσεύρετα σημεία. Ενώ μπορείτε να ελέγξετε τους τοίχους, την αυλή και το υπόγειό σας για ορατά σημάδια υγρασίας,μούχλας ή βρωμόνερα, πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσετε κάποια διαρροή κάτω από τα πλακάκια του μπάνιου ή σε άλλα αφανή σημεία. Στις περιπτώσεις που μια διαρροή είναι φανερή και μπορείτε να την ανιχνεύσετε εύκολα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε το γενικό διακόπτη του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ και έπειτα να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να εντοπίσει και να επιδιορθώσει την ζημιά που θα έχει προκληθεί. Σε περίπτωση που υποψιάζεστε κάποια κρυφή διαρροή στους σωλήνες που περνάνε μέσα από τον τοίχο ή κάτω από τα πλακάκια, κλείστε και πάλι την παροχή νερού και καλέστε άμεσα υδραυλικό, ο οποίος με ειδικά εργαλεία θα ξέρει πού ακριβώς να ψάξει για διαρροές και πώς να τις βρει. Εάν ο υδραυλικός βρει και διορθώσει τη διαρροή, θα αποσβήσετε εύκολα το κόστος της επίσκεψης του υδραυλικού, από την εξοικονόμηση νερού στους επόμενους λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ.

Οι διαρροές νερού στο σπίτι σας μπορούν να φουσκώσουν” τον λογαριασμό του νερού σας και να κληθείτε να πληρώσετε πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι ο επόμενος λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ θα είναι πιο προσιτός καλώντας το εξειδικευμένο συνεργείο της Homefixers. Οι έμπειροι τεχνικοί υδραυλικών εγκαταστάσεων θα βρουν αμέσως τη ρίζα του προβλήματος.

Μην διστάσετε να μας καλέσετε στα ✓ Τηλ: 210 8000979 – 6906133641