3+1 Σημάδια ότι Πρέπει να Αντικαταστήσετε τις Παλιές Υδραυλικές Εγκαταστάσεις σας

palies eksoterikes ydraylikes solinoseis

Πότε πρέπει να αλλάξω τα παλιά υδραυλικά στο σπίτι μου;


Χωρίς τις κατάλληλες υδραυλικές εγκαταστάσεις στο σπίτι σας, δεν θα είχατε εύκολη πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό και τα λύματα από το σπίτι σας δεν θα μπορούσαν να αποστραγγιστούν. Οφείλετε πολλά στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις, επομένως θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, ώστε να διατηρείτε τους σωλήνες σας σε καλή κατάσταση.

Φυσικά, ενώ μπορεί να φροντίζετε να διατηρείτε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης καθαρές, κάποια στιγμή οι σωλήνες σας θα πρέπει να αντικατασταθούν ούτως ή άλλως, λόγω παλαιότητας ή άλλων επιπλοκών. Αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε πότε πρέπει να αντικατασταθούν οι σωλήνες σας;

1. Αλλαγή στις παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις λόγω χρωματισμένου νερού

potiri me katharo posimo nero Όταν ανοίγετε τη βρύση για να γεμίσετε ένα ποτήρι νερό, πλένετε τα πιάτα ή κάνετε ντους, περιμένετε να δείτε το νερό, να ρέει πεντακάθαρο. Ωστόσο, περιστασιακά μπορεί να αναβλύζει ελαφρώς χρωματισμένο νερό από τη βρύση. Αυτός ο ελαφρύς χρωματισμός δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εάν όμως, το νερό φαίνεται συνεχώς καφέ, κίτρινο, κόκκινο ή πορτοκαλί, οι σωλήνες σας χρειάζονται αντικατάσταση. Αυτή η χρώση προκύπτει από σκουριασμένους και διαβρωμένους σωλήνες. Καθώς οι σωλήνες φθείρονται, τα σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου αφαιρούνται, ρέουν στην παροχή νερού και χρωματίζουν το νερό. Όσο περισσότερο χαλάνε οι σωλήνες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διαρροών ή σπασμένων σωλήνων - και τόσο πιο δαπανηρές είναι οι επισκευές.

2. Αντικατάσταση παλαιών σωληνώσεων λόγω ορατής διάβρωσης και σκουριάς

orati diavrosi kai skouria solinoseon Το μεγαλύτερο μέρος των σωληνώσεων στο σπίτι σας είναι θαμμένο κάτω από τα θεμέλια, κάτω από τα δάπεδα ή πίσω από τους τοίχους, επομένως, δεν είναι εύκολο να δείτε οποιαδήποτε ορατή ζημιά ή φθορά. Εάν έχετε εκτεθειμένες σωληνώσεις στο σπίτι σας, όπως οι ορατοί σωλήνες στο υπόγειό σας, μπορείτε να ανιχνεύσετε πιο εύκολα τη διάβρωση και άλλα ζητήματα όπως ξεφλούδισμα, αποχρωματισμένοι σωλήνες, χτυπήματα στους σωλήνες και βαθουλώματα.

Σε περίπτωση που οι εκτεθειμένες σωληνώσεις σας είναι διαβρωμένες, είναι πιθανό και οι καλυμμένες σωληνώσεις στο σπίτι σας,να έχουν υποστεί την ίδια ζημιά και πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

3. Αλλαγή στα παλιά υδραυλικά λόγω συχνών βουλωμάτων στις σωληνώσεις αποχέτευσης

 voulomenos solinas me liph kai graso

Όπως προαναφέρθηκε, οι σωληνώσεις αποχέτευσης στο υδραυλικό δίκτυο της οικίας σας, θα πρέπει να αποστραγγίζουν καλά το νερό, ώστε να απομακρύνονται τα λύματα επαρκώς από το σπίτι σας. Περιστασιακά, είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζετε ένα μικρό φράξιμο των σωληνώσεων και δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Ωστόσο, τα συχνά βουλώματα, υποδεικνύουν ότι υπάρχει βαθύτερο φράξιμο στις σωληνώσεις σας.

2 πιθανές αιτίες για τα συνεχή βουλώματατου δικτύου σωληνώσεων αποχέτευσης, μπορεί να είναι οι εξής:

 1) Οι ρίζες των δέντρων θα μπορούσαν να έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό των σωληνώσεων και να έχουν δημιουργήσει εμπλοκή.

2) Θα μπορούσε επίσης να έχει δημιουργηθεί φράξιμο από ιζήματα που έχουν συσσωρευτεί στις σωληνώσεις.

Ανεξάρτητα από την αιτία για το βούλωμα των σωληνώσεων σας, θα πρέπει να επιλύσετε το πρόβλημα αμέσως, επισκευάζοντας τους βουλωμένους σωλήνες σας.


Ωστόσο, εάν επανειλημμένως, έχετε αναθέσει σε επαγγελματίες υδραυλικούς, να επισκευάσουν τις βουλωμένες αποχετεύσεις και τις σωληνώσεις σας , αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε βουλώματα, θα πρέπει απλώς να αντικαταστήσετε τους σωλήνες σας εξολοκλήρου!

4. Ανακαίνιση στα υδραυλικά λόγω παλαιότητας των σωληνώσεων

skouriasmenes ydraylikes solinoseis Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές, την επένδυση, τα υλικά και άλλα εξαρτήματα του σπιτιού, οι σωλήνες του σπιτιού σας έχουν όριο ηλικίας. Οι σωλήνες από ορείχαλκο, χυτοσίδηρο και γαλβανισμένο χάλυβα διαρκούν από 80 έως 100 χρόνια. Οι χάλκινοι σωλήνες διαρκούν από 70 έως 80 χρόνια και οι σωλήνες PVC μπορούν να διαρκέσουν έως και 40 χρόνια εάν φροντιστούν σωστά. Λάβετε υπόψη ότι η διάρκεια ζωής που αναφέρεται, μπορεί να ποικίλλει εάν η υψηλή πίεση του νερού καταπονεί τους σωλήνες ή εάν οι σωλήνες περιέχουν υψηλά επίπεδα εναποθέσεων σκληρού νερού.

Εάν οι σωλήνες σας είναι παλαιότεροι από την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής τους, αντικαταστήστε τους το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν είστε σίγουροι πότε εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες σας, δείτε τις αναφορές τεχνικής εγκατάστασης ή συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό.
Ένα ακόμα σημάδι που φανερώνει ότι οι σωλήνες σας μπορεί να χρειάζονται αντικατάσταση είναι οι συχνές διαρροές, το πιο κοινό πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Μερικές φορές, μια μικρή διαρροή μπορεί να επιδιορθωθεί ή να επισκευαστεί. Άλλες φορές πάλι, μια ορατή διαρροή είναι ένα μικρό σημάδι μιας μεγαλύτερης διαρροής, βαθύτερα μέσα στον αγωγό.

Εάν δεν βλέπετε ορατές διαρροές, αναζητήστε σημάδια υγρασίας, μούχλας ή ρωγμές στα δάπεδα ή τις οροφές σας.

Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε τον λογαριασμό νερού σας για να διαπιστώσετε εάν οι σωλήνες σας παρουσιάζουν συνεχή διαρροή. Εάν ο λογαριασμός είναι αδικαιολόγητα φουσκωμένος, πιθανότατα έχετε κάποια διαρροή.

Η αντικατάσταση των παλαιών υδραυλικών εγκαταστάσεων στο σπίτι σας, θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα...

Βασιστείτε στους επαγγελματίες υδραυλικούς της Homefixers για την επισκευή ή αντικατάσταση των υδραυλικών σας εγκαταστάσεων!
Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα σημάδια που αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε άμεσα με τους έμπειρους υδραυλικούς μας στα  ✓ Τηλ: 210 8000979 – 6906133641 που θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τα παλιά σας υδραυλικά, έτσι ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω η ζημιά στο σπίτι σας.