Γιατί το Ζεστό Νερό του Θερμοσίφωνα Εξαντλείται Γρήγορα;

Γιατί το Ζεστό Νερό του Θερμοσίφωνα Εξαντλείται Γρήγορα;

Όταν απολαμβάνετε ένα ζεστό και χαλαρωτικό  ντους, ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί είναι το να τελειώσει ξαφνικά το ζεστό νερό, αφήνοντάς σας στα κρύα του λουτρού! Υπάρχουν διάφοροι  παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάντληση του ζεστού νερού πολύ γρήγορα.


Οι παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να εξαντληθεί το ζεστό νερό γρήγορα:


1. Πολλές συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν ζεστό νερό λειτουργούν ταυτόχρονα

 Εάν κάποιος χρησιμοποιεί ζεστό νερό στο νεροχύτη της κουζίνας σας ή σε άλλους χώρους του σπιτιού, ενώ κάνετε ντους, είναι λογικό το ζεστό νερό να εξαντληθεί πιο γρήγορα.Η ταυτόχρονη λειτουργία πολλαπλών συσκευών ζεστού νερού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη εξάντληση του ζεστού νερού. Τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων είναι συνήθως οι κύριοι ένοχοι, οπότε αποφύγετε τη χρήση συσκευών ζεστού νερού πριν κάνετε μπάνιο.

2. Η συσσώρευση ιζημάτων και αλάτων

 Τα Ιζήματα (άμμος, σκουριές,  χώματα, λάσπη κλπ.) και τα άλατα, εναποτίθενται φυσικά στην παροχή νερού και κατακάθονται στο κάτω μέρος της δεξαμενής του θερμοσίφωνα, όπου βρίσκεται και η πηγή θέρμανσης  του νερού (μπόιλερ). Έτσι, τα ιζήματα και τα άλατα μπορεί μερικές φορές να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αφήνοντας λιγότερο χώρο για το ζεστό νερό. Προκειμένου να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, ένας έμπειρος υδραυλικός πρέπει να αποστραγγίσει τον θερμοσίφωνα σας και να ξεπλύνει όλα τα κατάλοιπα ιζημάτων και αλάτων.

3. Σπασμένος σωλήνας θερμοσίφωνα

Ο σωλήνας που βρίσκεται στην είσοδο κρύου νερού του θερμοσίφωνα σας και εκτείνεται μέχρι το κάτω μέρος της δεξαμενής, αναγκάζει το κρύο νερό να κινηθεί προς τα κάτω, δηλαδή προς την πηγή θέρμανσης . Εάν ο σωλήνας αυτός σπάσει, το κρύο νερό θα συγκεντρωθεί στην κορυφή της δεξαμενής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να θερμανθεί σωστά. Εάν ανακαλύψετε μικρά κομμάτια μετάλλου στην κεφαλή του ντους, στα φίλτρα και στις οθόνες φίλτρων των συσκευών νερού, μπορεί να έχετε ένα σπασμένο σωλήνα θερμοσίφωνα που πρέπει να αντικατασταθεί.

4. Παλιός θερμοσίφωνας 

Όλες οι συσκευές έχουν μια προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, συμπεριλαμβανομένων και των θερμοσιφώνων. Εάν συνεχώς ξεμένετε από ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ντους, ο θερμοσίφωνας σας μπορεί να είναι πολύ παλιός. Κατά μέσο όρο, ένας θερμοσίφωνας μπορεί να διαρκέσει από οκτώ έως 12 χρόνια ή και περισσότερα έαν τον συντηρείτε τακτικά. Εάν ο δικός σας είναι δέκα ετών και άνω και δεν τον συντηρούσατε τακτικά, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τον θερμοσίφωνα σας.

5. Πρόβλημα στο θερμοστάτη 

O θερμοστάτης είναι το εξάρτημα που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού του θερμοσίφωνα. Έαν έχετε παρατηρήσει ότι το ζεστό νερό εξαντλείται γρήγορα, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα σας στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το πρόβλημα παραμένει, αυξήστε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη για να δείτε εάν ο θερμοσίφωνας σας βρίσκεται σε λάθος θερμοκρασία. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, για να μην μπένουμε στην διαδικασία να αναρωτιόμαστε γιατί το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα εξαντλείται πολύ γρήγορα, καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι ο θερμοσίφωνας όπως και όλες οι συσκευές-μηχανήματα-εξοπλισμοί πρέπει να ελέγχονται τακτικά από τους ίδιους τους χρήστες αλλά και να συντηρούνται απαραίτητα 1 φορά το χρόνο, από εξειδικευμένους υδραυλικούς.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ζεστό νερό ή ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση, συντήρηση ή επισκευή θερμοσίφωνα, επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα έμπειρων υδραυλικών Homefixers.

Καλέστε μας τώρα! ✓ Τηλ: 210 8000979 – 6906133641