4+1 Πρακτικές Ιδέες για Ανακαίνιση Σπιτιού

4+1 Πρακτικές Ιδέες για Ανακαίνιση Σπιτιού

Σήμερα θα εξερευνήσουμε τις 5 καλύτερες πρακτικές ιδέες για Ανακαίνιση σπιτιού. Είτε ανακαινίζετε ολόκληρο το σπίτι σας, είτε απλά θέλετε να ανανεώσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, έχουμε έξυπνες συμβουλές και κόλπα για εσάς!

Αυτές οι καινοτόμες - αλλά εύκολα εκτελέσιμες - ιδέες ανακαίνισης σπιτιού θα διασφαλίσουν ότι το σπίτι σας είναι κομψό και ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

 Τι είναι η Ανακαίνιση σπιτιού;

Η Ανακαίνιση σπιτιού είναι η διαδικασία αναδιαμόρφωσης ενός ξεπερασμένου οικιακού χώρου, που συνήθως μπορεί να έχει και κάποιες φθορές που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα χρόνου ή λόγω κακής χρήσης. Η διαδικασία της ανακαίνισης του σπιτιού αποσκοπεί στην βελτίωση του, έτσι ώστε να είναι αισθητικά πιο όμορφο και ευχάριστο αλλά και πιο λειτουργικό - ή και τα δύο.

Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες Ανακαίνισης σπιτιού;

Είτε ψάχνετε για ιδέες ανακαίνισης σπιτιού για να αυξήσετε την αξία ακινήτου του σπιτιού σας πριν από την πώληση, είτε γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να ανανεώσετε την εικόνα αλλά και την λειτουργικότητα του σπιτιού οπού διαμένετε, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε ποιες αλλαγές μέσα στο χώρο θα ωφελούσαν περισσότερο το αισθητικό αλλά και το λειτουργικό κομμάτι του σπιτιού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε συγκεκριμένες ιδέες ανακαίνισης για το σπίτι, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας. Ελπίζουμε πως οι ιδέες μας θα σας χαρίσουν έμπνευση και θα σας βοηθηθούν να καταλήξετε στην καλύτερη εκδοχή του σπιτιού σας:

 4+1 πρακτικές ιδέες για την Ανακαίνιση του σπιτιού σας

1. Μεγαλώστε το χώρο του καθιστικού
2. Αξιοποιήστε τον χώρο κάτω από τις σκάλες
3. Εξοικονομήστε χώρο, χρησιμοποιώντας κρυφά συρτάρια
4. Ποτέ μην ξεχνάτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού
5. Να είστε προσεκτικοί με την επιλογή χρωμάτων

 Μεγαλώστε το χώρο του καθιστικού

living room 2569325 1920

Το σαλόνι ή αλλιώς το καθιστικό του σπιτιού σας, είναι ο χώρος που περνάτε αμέτρητες πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια σας ή και με τους φίλους σας, σε καθημερινή βάση. Το καθιστικό είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει κάθε είδους συγκέντρωση με τους αγαπημένους σας, από την πιο μικρή και απλή όπως μια βραδιά ταινίας, μέχρι μια επίσημη δεξίωση. Το σαλόνι συνήθως είναι η “βιτρίνα” κάθε σπιτιού και ο πρώτος χώρος που αντικρίζουν όσοι σας επισκέπτονται, γιαυτό είναι καλό να προσδίδει την αίσθηση του ανοιχτού, ευάερου χώρου και όχι να σας “πνίγει” .

Οι τελευταίες τάσεις της μόδας, θέλουν τους αγοραστές να προτιμάνε τα μεγαλύτερα σαλόνια, που προσδίδουν άνεση και κομψότητα. Το “τρικ” λοιπόν, που σας προτείνουμε, αν θέλετε να επεκτείνετε το σαλόνι σας μέσω της ανακαίνισης, είναι- εφόσον έχετε ένα δωμάτιο δίπλα στο σαλόνι που δεν σας πειράζει να θυσιάσετε- να αφαιρέσετε έναν εσωτερικό τοίχο, γκρεμίζοντας τον και να επωφεληθείτε από αυτόν τον έξτρα χώρο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ο σωστός τύπος δαπέδου μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σαλονιού, είτε χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτόχρωμο ξύλινο δάπεδο ή laminate σε ουδέτερες, απαλές αποχρώσεις, είτε χρησιμοποιώντας μεγάλα κατά προτίμηση πλακάκια σε μια φυσική παλέτα χρωμάτων. Οι ανοιχτές, ελαφριές αποχρώσεις στο δάπεδο, έχουν επίσης την ιδιότητα να “τραβούν” το φυσικό φως του ήλιου.

Αξιοποιήστε το χώρο κάτω από τις σκάλες
Let your musical interests thrive in the small space underneath the staircase

Εάν ανακαινίζετε ένα σπίτι που περιλαμβάνει μια σκάλα, μην κάνετε το λάθος να αφήσετε το μεγάλο χώρο κάτω από τη σκάλα αχρησιμοποίητο. Προσθέστε γλάστρες εσωτερικού χώρου, που θα ομορφύνουν και θα διακοσμήσουν υπέροχα το δωμάτιο, προσδίδοντας του ζωντάνια και χρώμα. Επίσης προσθέστε μερικά ράφια για να τοποθετήσετε τα βιβλία σας και τη μουσική συλλογή σας, ή αν είστε λάτρης των εκλεκτών κρασιών, δημιουργήστε την δική σας κάβα, τοποθετώντας τα αγαπημένα σας συλλεκτικά κρασιά στα ράφια.
Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια μικρή, άνετη γωνία ανάγνωσης, τοποθετώντας έναν μικρό καναπέ, μια πολυθρόνα ή ακόμα και ένα απλό πουφ σε αποχρώσεις που θα δένουν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Εξοικονομήστε χώρο, χρησιμοποιώντας κρυφά συρτάριαpexels rachel claire 5490171

Αφήνουμε συχνά το χώρο κάτω από το κρεβάτι, τα τραπέζια και τα ντουλάπια κενό. Ωστόσο, έτσι αφήνουμε πολύτιμους χώρους αποθήκευσης ανεκμετάλλευτους! Αντί να αφήσετε αυτόν τον χώρο κενό, μπορείτε να προσθέσετε χαμηλά συρτάρια, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε επιπλέον αντικείμενα και να κάνετε το σπίτι να φαίνεται πιο τακτοποιημένο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην ανακαίνιση μικρότερων σπιτιών και διαμερισμάτων, καθώς βοηθάει στο να αισθάνεστε ότι ζείτε σε έναν πιο άνετο, ήρεμο χώρο, χωρίς την αίσθηση του “παραφορτωμένου”.

 Ποτέ μην ξεχνάτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιούflowered balcony 966259 1920

Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σας είναι εξίσου σημαντικός με τον εσωτερικό. Έτσι, ενώ πραγματοποιείτε ανακαίνιση στο σπίτι, θυμηθείτε να δώσετε έμφαση και στην βελτίωση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας, για να δώσετε στο σπίτι σας μια φιλόξενη και ευχάριστη εμφάνιση. Μερικές απλές μέθοδοι αναβάθμισης του εξωτερικού χώρου του σπιτιού είναι να διαμορφώσετε έναν όμορφο κήπο με φυτά της αρεσκείας σας, σπορά φυσικού γκαζόν ή τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα και φυσικά όμορφη διακόσμηση κήπου.

Μπορείτε επίσης πολύ εύκολα να αντικαταστήσετε το φθαρμένο γραμματοκιβώτιό σας με ένα καινούριο, και να προσθέσετε χαρούμενα και πολύχρωμα η πιο λιτά και minimal διακοσμητικά στοιχεία στην είσοδο του σπιτιού σας.
Τέλος μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστές γλάστρες έξω από τα παράθυρα ή κατά μήκος του μπαλκονιού σας. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε τεράστιο εξωτερικό χώρο σπιτιού, κήπο ή αυλή. Ακόμα και η πιο μικρή βεράντα και το πιο στενό μπαλκονάκι, μπορεί να διακοσμηθεί υπέροχα με έξυπνους τρόπους που θα εξοικονομήσουν χώρο, όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση γλαστρών στα κάγκελα του μπαλκονιού ή με την επιλογή τραπεζαρίας κήπου μικρού μεγέθους.

Να είστε προσεκτικοί με την επιλογή χρωμάτωνaccent wall guide 6rzda662nffiw4719pgn2endbp9bhwvx027hhx8c3os

Ανάλογα με τους χρωματικούς συνδυασμούς που θα επιλέξετε για το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στο χώρο, οπότε φροντίστε να επιλέξετε συνειδητά μια χρωματική παλέτα που να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και στην αισθητική σας. Για παράδειγμα αν θέλετε ο χώρος σας να αποπνέει μια πιο “δραματική” και vintage ατμόσφαιρα, χρησιμοποιήστε συνδυασμούς χρωμάτων μεγάλης αντίθεσης, ενώ για μια πιο μινιμαλιστική και οργανωμένη αίσθηση, δοκιμάστε μια λευκή παλέτα που φαίνεται καθαρή και όμορφη. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ελκυστική και ζωντανή ατμόσφαιρα στο σπίτι, χρησιμοποιήστε φωτεινά και ζωηρά χρώματα που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι.
Τέλος, ένας τοίχος έμφασης (Accent wall) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε βάθος,διάσταση και χρώμα σε ένα δωμάτιο. (Ένας τοίχος έμφασης είναι ένας τοίχος που είναι διαφορετικός από τους άλλους τοίχους γύρω του ως προς το χρώμα, το υλικό ή το μοτίβο.).

✔ Αν χρειάζεστε περρισότερες συμβουλές και ιδέες Ανακαίνισης σπιτιούμην διστάσετε να μας καλέσετε στo τηλέφωνo 6906133641 αλλά και να επισκεφτείτε την Έδρα μας στη Νέα Ερυθραία για να συζητήσουμε από κοινού τις προσωπικές σας ιδέες και επιθυμίες όσον αφορά την Ανακαίνιση σπιτιού που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε. Είμαστε εδώ για να λύσουμε την κάθε σας απορία, αλλά και για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που πραγματικα χρειάζεστε. 

 Για την πλήρη Ανακαίνιση του σπιτιού σας βασιστείτε στην έμπειρη ομάδα των Homefixers!